24.12.09

Red en lille kat, leg det' rigtig eventyrjul og få en halv, spist mus i julegaveDe sidste to måneder har jeg gået rundt og whinet over manglende lyst til julehelvede i år. Det bliver simpelthen for stressende, og mere og mere intetsigende i mine øjne.

Men efter et lettere drastisk sammenbrud, i tirsdags, over manglende overskud til at skrive videre på BA-projekt. En tur på punkt.ku med begrundelser som: "Det går bare ikke...", "Jeg er ikke klog nok, derfor fortjener jeg ikke at være på uni." og "Jeg kan ikke mere.", for min udskrivelse fra studiet, et halvt år før jeg er færdig. (Did you say dramaqueen? No?). En tre + to timer lang tudetur på gulvet ved radiatoren, efterfulgt af en smadret Ipod, fjernbetjening og T, fordi jeg rev alt ned efter mig, og sparkede til sofaen, for derefter at sparke til alt, der var i nærheden af mig, deriblandt T (still no dramaqueen? I'll be damned...). Det hele blev afsluttet af to blå mærker på hver overarm - det er her T nok skulle have kastet en spand koldt vand efter mig. Tudende i Ts skød blev jeg så overtalt til at tage med i sommerhus, for at tage et langt bad i jacuzzien og samtidigt fejre jul med familien.
Åh ja, det der fulgte efter de blå mærker og mit lille sammenbrud, var inddragelsen af samtlige muligheder for internet, så jeg ikke "gjorde noget dumt".
Jeg gjorde ikke noget dumt, jeg er stadig indskrevet på universitetet. Dramaqueen måske, dropout aldrig. - Det er også pissenederen af T at bruge omvendt psykologi og sige: "Jeg støtter dig i alt min skat, men det er dumt at droppe ud, et halvt år før du er BA, men jeg skal nok støttet dig, også i at være arbejdsløs, hvis det virkelig er det du gerne vil have..." - Ad siger jeg bare!!!

Dagen efter tog jeg så med op til det Nordsjællandske idyl, hvor sneen faktisk stadig var hvid og det hele var julet.
Vi blev dog alle modtaget af Ts mor i døren, der med store øjne sagde: "Åh nej, nu har den jo kravlet op i kassen, hvor mælken er. Jeg har talt med Falck, og de har sagt vi skal sprøjte den med vand for at få den væk, de vil jo ikke komme og hente den".
"Den" var en lille hunkat. En lille sommerhuskilling, som var vild, men har haft nok kontakt med mennesker, til at forstå, at der her var noget at hente.

Ts lillesøster, den store katteelsker, hoppede straks ud til den og nussede den på livets løs, hvilket resulterede i, at katten ikke ville væk. Problemt var, at der allerede var en kat i huset. Og vi umuligt kunne lukke den lille nye ind.

Da Ts søster kom ind, stod der så én kat på terassen og græd, og én fornem prinsessekat inde i stuen, der hvæsede og pustede sig op, og sagde lyde som en ødelagt støvsuger.

Hele natten græd den lille killing, gik fra det ene vindue til det andet i håb om at komme ind. Jeg prøvede bare at ignorere det, men hver lille mijav skar sig i mit hjerte.
Den havde endelig fundet et hus med mennesker, og så ville vi ikke engang lukke den ind, fordi en anden kat ville blive fornærmet.

Næste morgen blev jeg vækket tidligt af ballade, hvæs og poter over det hele. Den lille kat var blevet lukket ind.
Den hårde familie J. var vist ikke så hårde alligevel.
Nu bor den lille nye på det store toilet med jacuzzien, hedder Kattenstein, Kat nr. 2 og Lillekatten bland mange andre navne, er meget glad og spider yderst tilfreds over sit varme badeværelse og mad ad libitum.

Aldrig har jeg været i nærheden af en kat, der var mere nussesyg og legeglad, hun hoppede rundt. Skubber til alt, hun kan komme i nærheden af og elsker at får sit hoved nussset.
Den har meget skarpe klør, som nok meget snart skal klippes ned og som hos en rigtig katteelsker, er mine lår og arme allerede revet itu.
Behøver jeg at sige, at Ts forældre beholder den?

Den havde faktisk også en gave til os. En halvtafgnavet markmus. Mmm... mumsmus...

P.s Til dem, der står tilbage med spørgsmålet "Fik Lola sit lovede bad i jacuzzien?". Svaret er ja, Lola fil sit lovede bad.
Jeg lå i badekaret i godt halvanden time med stearinlys, hvidvin og julede på den bedste måde ever - den egoistiske måde. :)


Glædelig jul!

11 kommentarer:

Leoparddrengen sagde ...

Har jeg spurgt om gåden med 4 bøsser i et boblebad? Nå, ikke?

Well, men der er altså 4 bøsser som går i boblebad sammen. Og boblerne siger "blop* *blop* *blop*.

På et tidspunkt er der så en af bøsserne der slår en ordentlig én.

Spørgsmålet er så: hvem af dem var det?


Og så synes jeg iøvrigt godt du kunne stoppe boblestrømmen når der skulle tages fotos. Jeg synes ikke bobler er pæne på billeder!

Men glædelig jul, igen igen ;)

Erna sagde ...

Jeg har hørt den før, men jeg kan faktisk ikke huske svaret.

Bobler er gode på billeder, de skaber dynamik og liv ;)

Anonym sagde ...

Smukt med dynamisk foto og at du gør som man beder om ;-)

Erna sagde ...

Hvad med den lille kat, der blev redet? Er der ikke nogen der tænker på den lille kat?

Glem nu de ben... altså!

Unknown sagde ...

jowjow det sgudda fantabolus historie om den kat! og fakkertaget mere interessant end både ben og bobler! nemlig :D

Erna sagde ...

Åh Pedrsen... hvor varmer det mit lille kattemor-hjerte at høre, at andre også kan set det smukke med redningen af den lille killing juleaftensdag. :)

Leoparddrengen sagde ...

Hvorfor interesser folk sig så meget i små nuttede killinger, og ikke lidt mere i store nuttede Leoparddrenge? Leoparddrengekillinger om I vil?

Leoparddrengen sagde ...

Og iøvrigt er svaret på gåden naturligvis, at det er den bagerste....

Erna sagde ...

Kære Leo,
Jeg vil rede alle kattedyr store som små. Hverken mere eller mindre :)

Nu er det bare lidt svært at komme på tværs af en lille leopard der midt ude i den vilde danske skov, så det blev redningen af et lille kattedyr, men er det ikke også fint nok? :)

Og høhø det var jo hullet, der gjorde det.... Fnis.... slet ikke bøsserne.. (Jeg gik sent i seng, men blev vækket tidligt, og så bliver jeg hyper af min medicin)

Sommerherren sagde ...

Jeg synes at det er et rigtig sødt juleeventyr. Og hvor sødt at killingen havde en gave med.

Knus, Soher

P.S. Pæne ben!

Erna sagde ...

Det er nemlig, hvad jul handler om, ik?
At hjælpe dem, der er svagere end en selv, og som beder om hjælp. Selvom om det kun er et desperat mjav på den anden side af glasdøren.

P.s tak :) I kan ligeså godt vænne jer til dem. De er det eneste, der vil blive vist på bloggen i den næste æblekind- tid ;)