19.12.09

72 jomfruer eller Helvedet

Jeg er jo muslim, og når jeg nu er muslim, tror jeg på Koranen. Jeg tror på, at man skal faste og bede fem gange dagligt, at man som kvinde skal dække sig til foran fremmede mænd og alt det andet, der følger med.

Jeg er jo muslim, men jeg har ikke læst Koranen, jeg beder ikke fem gange dagligt. Jeg tror, jeg een enkel gang i min ungdom prøvede at faste en halv dag - men så så jeg en min mors baklava på altanen, som jeg ikke kunne holde fingre fra. Og man kan nok heller ikke beskylde mig for at dække mig til foran fremmede mænd.
Jeg er faktisk alt andet en muslim.
Jeg tror stadig. Jeg tror på noget guddommeligt. Men jeg purenægter at kalde mig selv muslim. Ikke fordi jeg har noget imod islam, men simpelthen, fordi jeg ikke vil have sat et mærkat på min tro. Jeg bryder mig ikke om, at man kan tro rigtigt eller forkert. At der findes rigtige og forkerte mennesker.
Jeg har til tider kaldt mig selv agnostiker, men det er simpelthen, fordi nogen mennesker har behov for, at jeg definerer mig selv.

Omend jeg ikke har lyst til at tilhøre nogen religion, så har jeg tit syntes, at religion er meget spændende. Jeg har løbende igennem mit liv bevæget mig mellem forskellige religioner, til jeg fandt mig selv til rette i troen. Det har givet mig kendskab til en bred vifte af religioner.

Idag faldt jeg op til flere gange over ordet martyr, og kunne ikke lade være med at undre mig over hele konceptet med, at muslimske martyrer får 72 jomfruer, når de dør. Jeg kan så ikke lade være med at undre mig, om det er en belønning eller straf. Tænk at skulle tilfredsstille 72 kvinder. De fleste mænd får jo grå hår af en enkel kvinde ad gange.
Så forestil dig 72 stykker, at skulle holde styr på. Desuden synes jeg, at det var et sjovt twist wiki havde på hele "ḥūrīyah" myten. At det faktisk ikke var jomfruer, men hvide rosiner, man får tildelt som død martyr.
Tror de fleste, nok ville blive relativ skuffet, hvis de fik 72 hvide rosiner, omend de faktisk smager himmelsk.


Well was just wondering.... ;)

5 kommentarer:

Leoparddrengen sagde ...

Lidt mere at filosofere over...

Niels sagde ...

Jeg havde jo, pludselig, fået en del indsigt i islam på grund af...nå ja, det kan vi tage en anden gang. Men her lærte (!!) at den tolkning med jomfruerne faktisk ikke er SÅ udbredt, og ofte kun blandt de mere/mest fantatiske/ekstremistiske. Jeg hørte også den med rosinerne, som man (!) nok mest skal se som symbolsk. At sætte = mellem jomfru og pige, er tilsyneladende mest en vesterlandsk tolkning.

Men ellers er jeg temmelig enig i flere af dine betragtninger. Hvorfor skal "vi" dømme andre for en anden/forkert tro... *suk*

ps....jeg er sikker på, at du får 72 drengejomfruer, når du føjter til himmels...!

Erna sagde ...

@Niels
Før i tiden var den meget udbredt, men idag er det mest blandt de fundamentalistiske muslimer.

Men det der slog mig da jeg læste teksten på wiki er ordet "Huriyah" - for i en bosnisk sevdalinka (folkevise) bliver der faktisk sunget om en kvinde der hedder Mejra, der dør op til eid, og der synger at hendes mor ikke skal faste mere den dag og vente på hende, for hun er op i paradiset blandt huriyah'erne.
Se, jeg bliver pludselig optaget af dette, og vender stærkt tilbage. Med noget mere information, og betydninger som er tolket i Bosnien, for vores tolkninger er noget anderledes end det, der er i Mellemøsten. (Sikkert mere tro mod de gamle myter og fortolkninger)

Uden Relevans sagde ...

Bummer man! Kommer løbende ind i himlen med et "SHOW ME THE PUSSY!!!" og så står Gud der med 72 rosiner. :D

Erna sagde ...

Jaah Måffe, man skal huske at læse det med småt, når man kaster sig over islam ;)