19.10.09

UPLeoparddrengen skrev til mig for et par uger, at jeg skulle ind og se Disney/Pixars nye animationsfilm "UP". Han mente, at der var to grunde til det: 1. Det var en fantastisk film og 2. den nok ville være en god inspirationskilde til hele mit "sur gammel mand trip".

Jeg havde allerede bestemt mig for at se den, til trods for, at jeg for lang tid siden havde besluttet mig for at boykotte Disneys animationsfilm.

I sidste uge bestemte T og jeg, at vi skulle se den lørdag, det blev ikke til noget, så vores lille udflugt blev rykket til søndag. Den aftale blev også droppet, da Rolf kom med en hel fasan, han selv havde skudt, som han mente, vi var bedst egent til at tilberede.
Fasanen blev en success, og til trods for, at vi troede, at den var blevet skamskudt (tre gange) fandt vi ikke nogen hagl i kødet. Rolf er åbenbart en bedre skytte, end man skulle tro.

Nå men idag blev det så UP's tur. T og jeg mødtes i byen, hentede mine HAY-kopper og gik ned til Palads.
Det blev til den danske udgave i 3D.
Vi gik ind i salen og vi var simpelthen de eneste derinde. Skærmen var slukket selvom klokken var 16.50.
16.55 er vi så 12 mennesker i salen og filmen begynder.

Mine forventninger til UP var meget høje, for jeg havde kun hørt gode ting om den.
Da det lille flashback rullede over skærmen var jeg allerede solgt, og halvvejs i den stortudede jeg. Da flashback'en sluttede, løb der mascara ned af mine kinder, men jeg var fuldstændigt ligeglad.

Jeg må nok sige, at den indfriede alle mere forventninger og mere til. Det var vildt fedt at se den i 3D, og jeg synes, at det fungerede udmærket rigtig mange steder. Det gav filmen en hel anden dybde at se den i 3D.
Jeg er ret imponeret over udviklingen (ikke, at jeg har fulgt med i den, qua min boykot). Men man må sige, at der er sket lidt siden "det store" computeranimerede gennembrud, de havde i 1995 med Løvernes Konge, hvor bøflerne løber, og hvor Scar angriber Simba i flammehavet.

Derudover hang historien fantastisk sammen. De har virkelig vovet meget denne gang. Det er ret store emner, de tager op. Alt fra tab, afsavn grådighed og død til venskab, kærlighed og drømme.
Jeg synes, at det er fedt, at de har vovet sig på så dybt vand. Det er en ret barsk film, hvis man skulle se den med et par barneøjne. Det gør så også, at filmen bliver meget bedre og får mange flere lag. I modsætning til de sidste mange års film de har spyttet ud.

Jeg syntes, at alle de scener højt oppe var vildt skræmmende, da jeg hader højder, og lider meget af højdeskræk, men det gav mig et rush.

Det eneste, der nager mig er, at deres budskab om, at Roberts far er død, ikke rigtig går igennem. Jeg synes, at de godt kunne have gjort det lidt mere tydeligt, for man kan godt blive forvirret. Min første tanke var, at faderen var forretningsmanden, der ville have hr. Frederiksen væk fra grunden. Først efter, at man har hørt et par af historierne om faderen, kan man fornemme, at det nok er noget andet.


Alt i alt en skøn film.
Jeg giver den 6 ud af 6 dukker!!

2 kommentarer:

Leoparddrengen sagde ...

Jam'n godt at vi er enige :)

Men for at rette en misforståelse (som jeg læser det): det er først det sidste års tid at 3D filmene er begyndt at komme.

Ganske vist har man (bl.a. med Pixar/Disney) talt om 3D computeranimation, men det har mere handlet om stilen - hvor tegningerne er tegnet med dybde og bevæger sig frem og tilbage i billedet (men der er ikke noget med briller, og ingen reel 3d følelse - du kan ikke se dybden).

Den såkaldte 3D animation var således i mange plan, hvor den traditionelle, tegnede var i et hovedplan på tværs af skærmen (alt andet var for krævende).

Og lidt mærkeligt du nævner Løvernes Konge, for det mener jeg er en af de sidste i traditionel 2D?

Anyway, det nye 3D er jo noget helt andet - nu er det faktisk 3 dimensionelt!

Og så lyder Rolf som uhyggelig god skytte, når han kan dræbe en fasan, uden at den rammes af hagl!

Erna sagde ...

Jajaja... Jeg ved godt, at de kun har vist ægte 3D det sidste års tid, men de har leget med konceptet længe.

De lavede flere tegnefilm siden Løvernes Konge, bl.a Herkules, Atlantis og Kejserens Nye Flip.
Jeg synes bare, at kunne huske en masse snak om lige præcis den scene, hvor Scar hopper efter Simba, og så brugte de en masse tid på at vise, hvordan det blev computer animeret.

Vi mener også, at fasanen døde af skræk over at blive beskudt så mange gange :)