8.10.10

Tissefyrsangen

Jeg har denne veninde - her på bloggen går hun under navnet enten "Den Gode Veninde" eller "Bedsteveninden". Grunden til, at hun blev omdøbt til "Den Gode Veninde", er at jeg engang blev aa hende introduceret under samme navn, så dette var min hævn.
Hun ville så gerne være "Bedsteveninden" igen, at hun truede mig, derfor måtte jeg døbe hende tilbage.

Nå men, Den Gode, jeg mener Bedsteveninden har en storebror, og ikke en hvilken som helst storebror. Men den absolut bedste af slagsen. En storbror, der med årene også er blevet min surrogatbror.
Han er nok et af det sjoveste mennesker jeg kender og vi elsker hinanden og det gjorde vi nærmest fra den anden gang vi mødtes.
Første gang Storbror og jeg mødtes, kan jeg ikke helt huske, men anden gang husker jeg som var det idag.

Katten og jeg skulle tøse den hjemme hos mig, for efterhånden mange år siden. Vi snakkede med Storbror over messenger og spurgte om han ikke skulle tøse med os. Han tog os på ordet og kom ud til mig med en flaske vin.
Det var nok årets absolut hyggeligste aften.
Vi sad i min gamle brune sofa med mine katte omkrig os og computeren foran os.
Vi endte med at se en masse klip på youtube, der sendte os til alexenderband "Store Patter Betyder Undskyld", og derfra videre til til en sang som Storbror har lavet "Kære Underbo" (Et brev, der blev skrevet til Storbror af hans overbo) og fra den sang igen tilbage til Alexenderband og deres noget charmerende sang "Tissefyr".

Den var ikke at finde på nettet, men Storbror kunne noget af den udenad, så han sang den for mig i den blødestes ulækkerste pædagogstemme. Jeg var ved at Kaste op af grin.
Siden da blev den sang fast inventar, når Storbror og jeg sås.

"Stooooooorbroooor" kigger jeg op på ham med de største øjne og en truttmund. "Jeeeaaah daaahrling" Kigger han ned på mig.
"Tissefyrsaa-aan-g!!". Storbror kigger som regel på mig og bærer over med mig og synger det han kan huske af den for mig.
Og så er min aften fuldendt.

Sidste år fik Storbror en ny kæreste og så blev jeg lidt nervøs. For kun mennesker, der kender både Storbror og mig rigtig godt, kan forstå vores forhold. Nej det er ikke fordi vi prøver at score hinanden, at vi vrider os op og ned af hinanden på dansegulvet, og ej heller flirter vi bare fordi vi snakker posh engelsk til hinanden og kalder hinanden "daaarling". 

I februar havde Den Gode, jeg mener Bedsteveninden fødselsdag og jeg var inviteret og Storbror var inviteret og Storbrors kæreste var inviteret. Hun syntes rigtig sød omend noget reservert og genert.

Midt under made. - vanen tro, kiggede jeg på Storbror og tiggede om "Tissefyrsangen".
Storbror rømmede sig og sang op, til de flestes morskab, og min især fornøjelse.
Efter maden forsvandt hans kæreste og Storbror brugte resten af aftenen på telefonen.

Det viste sig at kæresten ikke syntes at Tissefyrsangen var ligeså sjov, som jeg gjorde.
Hun syntes, den var klam og hun syntes, at storbror ikke skulle flirte med mig og synge sådanne sange, mens hun sad ved hans side. Hun syntes mange andre ting... De som kendte mig og kendte Storbror sagde "Flirte? Storbror? Men det er jo bare Erna."
Det blev et halvår, hvor jeg ikke fik set Storbror så meget, for jeg var, mildest talt, ikke faldet i god jord.
Jeg var ked af det og savnede vores eskapader, men hvis hun gjorde storbror glad, jamen så skulle jeg da nok lade være med at "flirte" med min surrogat Storbror (???)

Anyways long story short, Storbror gav hende sparket og kom til min fødselsdag iført hendes lilla bluse.

Som timerne gik, gik jeg hen til storbror i håb om, at han NU kunne og ville synge Tissefyrsangen for mig. Men hvergang sagde han, at min lilladag ikke var det rette selskab for netop den sang. Og spurgte til sidst om jeg da slet ikke kunne huske, hvad der skete sidste gang han sang den. Jo, det kunne jeg da godt, sagde jeg med trutmund.  "Derfor har jeg ikke havde lyst til at synge sangen igen, Erna".
Jeg sukkede og accepterede de næste 30 minutter, hvor jeg så spurgte igen. Men ak, svaret var stadig nej.

På et tidspunkt i løbet af aftenen kiggede Den Gode, jeg mener, Bedsteveninden og Storbror på hinanden tog fat i mig og sagde at de havde en overraskelse til mig.

Jeg blev genet ind i salen og stillet op på en stol. Jeg havde virkelig ikke fantasi til at forestille mig, hvad det var de havde gang i. Først troede jeg, at det var en tale, men så så jeg den falske T (den falske T er Bedstevenindens kæreste) med en guitar i hånden.  Storbror fortalte historien om sangen, der ødelagde hans forhold, hev et papir op af lommen og sagde, at han nu for første gang havde skrevet hele teksten ned, så han kunne synge den for mig.

Bare det at tænke tilbage giver mig hjertebanken.
Aldrig har jeg været så rystet og glad og var lige ved at græde af lykke!
Jeg hader overraskelser, men jeg elsker overraskelser. Jeg hader overraskelser fordi jeg er så nysgerrig, men ih, hvor jeg elsker, når jeg bliver overrasket, uden at have anet uråd.

Jeg elsker Storbror så meget, at ord ikke kan beskrive det!

Og sangen kommer naturligvis her, for det er på grund af den, at jeg skriver dette indlæg.

Læg lige mærke til, at den ikke er for sarte sjæle, kedelige sjæle, sjæle uden sarkasme, ironi og politisk ukorrekthed samt sjæle med børn.


Rest of you enjoy!


Tissefyr 
af Alexanderband - sangen kan høres på deres hjemmeside http://www.alexanderband.dk/ under MP3 - CD7 - sammen med en masse andre sjove og satiriske numre.

Jeg har en ven til dig
Det er min Tissefyr
Har du os' en ven til mig
Så ka vi lege Tissefyr leg

Ska' vi lege?

Her er min Tisseven
Kan du vinke pænt til den
Se den sover åh så sødt
Husk at klappe ganske blødt

Ka' I sige hej til Tissefyr?

Tissefyr er stået op
Se den strækker rankt sin krop
Hvis du giver den et bad
Bliver Tissefyr så glad 

Se hvad Tissefyr den kan
Rokke ved din rokketand
Men först så ska Tissemand
op en tur i numseland

Hvor skal Tissefyren op?

En ting må du love mig
Hvis du vil være ven med mig
At du ikk' fortæller mor
At du ved hvor Tissefyr bor.

Shhhh...

4 kommentarer:

Leoparddrengen sagde ...

Det var da også en trist kæreste han havde fundet. Godt at hun er væk :)

Og tak for sangen. Ved ikke om man skal smugle den ind i sangmappen i den yngstes børnehave, og se hvad der sker...? *g*

Jonas sagde ...

Nu skal vi bare lokke ham til at indspille den så man også kan få hans sleske tone med :oP

Erna sagde ...

@Leo til at begynde med var hun sej.. Men visse mennesker passer bare ikke sammen med andre, især når jeg er med i billedet - nu var det heldigvis ikke pga mig at de slog op, men andre uenigheder.
Og selvtak, det er en smuk, smuk sang.
Selvom det ville være sjovt at prøve at snige den med, så tror jeg ikke den vil falde i god jord - med mindre de i ved, at det er dig, der har sneget den ind.

@Jonas Åh det kunne være det smukkeste. OG det smukke ved hans stemme, den er ikke slesk, den er blød og smuk som silke... Derfor sangen bliver så ubehagelig.

Pernille sagde ...

holy moly! det er jo smukt!

thanx