14.2.11

Appelsin-hindbær Cupcakes med Royal Frosting

I sidste uge fik jeg fornemt besøg og den lille voksne pige, så jeg bestemte mig for at bage en håndfuld cup cakes til os i stedet for aftensmad, for hvem ville da også foretrække aftensmad frem for cup cakes? 


Jeg havde også fået de fineste mini-forme til muffens i løbet af julen som jeg ikke havde fået brugt endnu, så dette var en perfekt mulighed.


Jeg kunne ikke helt bestemme mig for, hvad jeg skulle lave denne gang, og selvom Sarahs kager absolut er en yndet og ofte brugt favorit, syntes jeg ikke lige, at der var noget, der sådan lige passede til en grå og kold februardag. 


Så jeg fandt en tilfældig og meget neutral grundopskrift på nettet, som jeg selv fik leget lidt med og lavet om til en omgange tøse-cupcakes. 
Det blev til et udmærket resultat, som faktisk har vist sig at smage fabelagtigt også flere dage efter.
---


Cupcakes:
3 æg
150 gram blødt, usalt smør
200 gram rørsukker
150 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
Korn af en vaniljestang
Saft og revet skald af en appelsin  (husk økologisk!)
Hindbær efter smag - jeg brugte ca. 200 gram


Marengs Frosting:
3 pasteuriserede æggehvider 
600 gram flormelis, eller almindeligt sukker (jeg foretrækker almindeligt sukker, da flormelis har en sjov eftersmag)

Evt. romessens eller en anden slags smagsgivende dims, lime, citron, appelsin, mandelessens og deslige. 



Fremgangsmåde cup cakes:
- Smør og rørsukker  piskes hvidt. 
- Tilsæt æggene - et ad gangen. Det hele piskes grundigt til det er luftigt.
- Vaniljekorn og appelsinsaft + revet skald tilsættes.
- Mel og bagepulver blandes sammen og tilsættes dejen, der fortsat skal piskes til alle ingredienserne er blandet godt sammen og dejen er jævn.  
- De enten friske eller nu optøede hindbær vendes i dejen.


- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel papirsformene i to lag på bagepladen. (Der er dej nok til at lave   
 10-15 cup cakes).
- Fyld formene ca. halvt eller 2/3 dele op og bag kagerne på 180 grader i 15-18 minutter. 
- Prik kagerne med en strikkepind efter ca. 15 min, for at se om de er færdige. 
- Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af.


Fremgangsmåde Frosting:
- Pisk æggehviderne og tilsæt sukker lidt efter lidt. 
- Tilsæt romessens efter smag og evt frugtfarve. (Rom kan godt erstattes med citron, lime eller appelsinsaft). Men husk, at tilsætte lidt mere sukker, hvis disse ting bruges, da det er vigtigt at frosting er fast.


- Når alt dette er tilsat, fortsæt med at piske æggehviderne over et vandbad, til frosting har en god og fast konsistens. (En god og fast konsistens er, at man kan vende skålen på hovedet uden, at indholdet falder ud. Det skal også se glat og silkeagtigt ud - så betyder det at al sukker er smeltet. Det tager ca. 15-20 minutter over vandbad.). 


- Fjern frostingen fra vandbadet og lad den køle ned i 10 minutters tid. Det er vigtigt at frosting ikke er varm. Hvis den er varm, så flyder den ud, og så får man grimme cup cakes, ligesom dem jeg fik lavet denne gang. 


Pynt kagerne med icing - et voila. 


Jeg har fundet ud af, at de smager bedst dagen efter, får så har frosting fået lov til at blive fast og crunchy!






1 kommentar:

Kat sagde ...

Hm, hvor mon du er blevet af? :)

Jeg synes, du giver så fine og nede-på-jorden betragtninger. Ikke så meget forstillelse og leven op til nutidige idealer.

jeg håber, stilheden skyldes, du er ude og nyde livet.